Eurabo is een groothandel in bio-ecologische houtbouwmaterialen. Ze waren reeds gekend binnen de sector maar waren nog niet echt bezig met hun digitale verhaal. Een dag in de week verzorg ik de online communicatie van Eurabo cvba van A tot Z in samenwerking met de medewerkers.

Social Media

Eurabo was wel terug te vinden op Facebook en Twitter maar die pagina’s werden niet of nauwelijks onderhouden. Als eerste stap was het dan ook belangrijk om deze pagina’s op te ruimen en in orde te zetten. Daarna was het de uitdaging om op frequente tijdsstippen interessante posts in te plannen zodat de pagina’s meer volgers en vooral interactie creëerden. Later heb ik ook hun pagina op LinkedIn aangemaakt en als laatste beheer ik nu ook hun Instagram account.

E-mailmarketing

Eurabo heeft een uitgebreide database aan klanten die ik via een maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte hou. In deze nieuwsbrief staan belangrijke aankondigingen, producten, promoties, events en nieuws items. Aan de hand van input van Eurabo medewerkers werk ik enkele topics uit en versturen deze via de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrieven zijn zowel voor particuliere klanten als voor bouwprofessionals, we voorzien die doelgroepen op gepaste momenten van specifieke informatie.

Website beheer

De nieuwsitems, promoties, evenementen,… die ik gebruik voor in de nieuwsbrief krijgen ook vaak een plaats op de website. Hiervoor schrijf ik korte teksten zodat de klanten van Eurabo ook alle informatie terug kunnen vinden op de website.

Daarnaast is de website van Eurabo sinds kort ook een online bestelplatform met meer dan 4.000 artikelen. Deze artikelen moeten allemaal online gezet worden en up to date gehouden worden. De coördinatie van deze aanpassingen neem ik op mij en samen met enkele Eurabo medewerkers zorg ik ervoor dat elk artikel in de juiste categorie terecht komt, een juiste omschrijving voor geschreven wordt, een foto bij geplaatst wordt en dat er een technische fiche geüpload wordt.

Om alles in goede banen te leiden en op te volgen gebruiken we Asana waarin taken worden gemaakt en ik de vooruitgang goed kan opvolgen.

Social Media Advertising

Naast de niet-betalende communicatiekanalen zet ik af en toe Social media campagnes op voor specifieke evenementen, promoties, producten of vacatures. Deze campagnes lopen meestal op Facebook & Instagram, voor vacatures is dit ook op LinkedIn.

Om de nieuwe webshop te promoten ben ik ook gestart met Adwords Search advertenties voor specifieke productgroepen en merken.

Na het opzetten van deze campagnes blijf ik gedurende de volledige looptijd de campagnes optimaliseren en analyseren zodat het budget zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.